Ще ни подмине ли грипът? Вижте прогнозата на специалистите!

Гласувайте за статията

В Бургас и София вече е обявена грипна епидемия

Грипната вълна малко по малко превзема страната ни. Грипни епидемии вече са обявени в област София и Бургаска област. Необичайно топлото за сезона време също помогна на развитието на грипа, който се очаква да протече особено тежко.

Грипът няма да ни се размине

Грипът няма да ни се размине

Очакваното в края на седмицата застудяване даде повод да се появят слухове, че заболяването ще бъде пресечено от студеното време и грипната вълна ще ни подмине. Това обаче се оказа доста далеч от истината. Доктор Ангел Кунчев, главен здравен инспектор на държавата е категоричен, че тази форма на грипа е особено устойчива и нищо не е в състояние да я спре. Дори и фактът, че някои болести при ниски температури се „консервират“. В ефира на бТВ доктор Кунчев обясни, че веднъж тръгне ли, грипната вълна е много трудно да бъде спряна. И дори студът да окаже някакво влияние върху нея, то ще е минимално.

Експертът все пак прогнозира, че е възможно леко спадане на интензитета на заболяването. Грипната епидемия обаче няма да ни се размине, смята Кунчев. След София и Бургас се очаква епидемия да бъде обявена в още области на страната, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар