Журналистката се нахвърли върху колежката си, че е получавала неправомерно вътрешна информация

Истинска буря се развихри в журналистическите среди. Журналистката от вестник "Галерия" Кристина Патрашкова се нахвърли с обвинения върху колежката си Люба Кулезич. В основата на обвиненията на Патрашкова стоят доказани, според нея факти, че Кулезич има свой човек във висшите етажи на МВР, който й снася вжна класифицирана информация.

[caption id="attachment_263783" align="alignleft" width="300"]Кристина Патрашкова захапа Люба Кулезич Кристина Патрашкова захапа Люба Кулезич[/caption]

Патрашкова отказа да разкрие името на въпросния човек, но заяви, че е сред най-влиятелните хора в системата. Връзката между двамата се осъществяла посредством интернет и чужд мобилен оператор, за да не бъдат засечени. В интервю за Агенция ПИК репортерката, която сложи етикета на "Държавата на Златките" е категорична, че колежката й е научавала от източника си абсолютно всичко, което предстои да се случи по висшите етажи на МВР - кадрови смени, назначения, уволнения.

Кулезич е била надлежно информирана и за редица знакови дела, едно от които е това на "Килърите" и главния подсъдим по него - Петър Стоянов-Сумиста. Патрашкова потвърди, че притежава какво аудиозаписи от разговорите между Кулезич и МВР шефа, така и смс-ите, които стана ясно, че водещата на "На светло" си е разменяла с Бойко Борисов.