От ДПС отново се изцепиха: Забраната да се пропагандира на майчин език била нарушение на правата им

Гласувайте за статията

От партията за пореден път настояват да им бъде позволено официално да водят кампаниите си на турски

Наглостта на хората от ДПС продължава да втрещява българските граждани. След като преди няколко месеца от партията на Ахмед Доган поискаха в училище да се въведе задължително обучение по турски език, депутатите й отново се изцепиха с поредното си изказване.

От ДПС поискаха да се легализира пропагандата на майчин език

От ДПС поискаха да се легализира пропагандата на майчин език

Народният представител Мустафа Карадайъ заяви, че забраната да пропагандират на майчин език била грубо нарушение на правата им на граждани на държава-членка на Европейския съюз. „Когато граждани на други страни се кандидатират за евроизбори в България, държавата е длъжна да им даде възможност да водят кампанията си на майчин език“, най-безцеремонно изтърси Карадайъ. Припомняме ви, че въпросният депутат се прочу като един от народните представители, които се нахвърлиха с ритници върху Октай Енимехмедов преди година, когато той се опита да застреля Ахмед Доган, припомнят от ПИК.

В скандалното си изказване, той се подиграва и на колегите си от ГЕРБ, които смятали, че животът на Земята и човечеството в частност, са започнали с идването на власт на Бойко Борисов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар