Ангел Марин помилвал човек на Клюна, за да клепа Баретата

Ангел Марин помилвал човек на Клюна, за да клепа Баретата
5 (100%) 2 votes

Вицето на Първанов е помилвал Марио Божков, бодигард на Клюна, за да свидетелства против Златко Баретата, а рецидивистът се отметна

Марио Божков, бивш бодигард на Антон Милтенов-Клюна, е бил помилван от вицепрезидента Ангел Марин, след като става ключов свидетел по делото срещу Златко Баретата. Освободен от затвора предсрочно, рецидивистът се обръща срещу „благодетелите“, като първо се отказа от своите показания, а сега осъди и държавата, разкри „24 часа“.

angel-marin

Ангел Марин помилва рецидивист, който осъди държавата

Като бодигард на боса, Марио Божков е бил свидетел на разговори за подялба на територии в наркоразпространението между Клюна и групировката на Златомир Иванов, и тези неговите показания са използвани за уличаване на бившата барета. Това е причина на Марио Божков – Марето да се опрости част от 5-годишната присъда за грабеж, допълва БЛИЦ, според който, помилването му през 2009 г. съвпада по време с ареста на бившата барета. Според запознати с ъндърграунда, Марето топи всички, за да ги шантажира за пари. Смятат го информатор на МВР, готов на лъжесвидетелства срещу всекиго.

Президентската институция описва в мотивите за помилване обирджията като „грижовен баща на 3 деца“, с разклатено здраве, „без риск за рецидиви“…

Доказано е, че заедно с Демби (Димитър Вучев), друг приближен на Клюна, се опитват да шантажират съпругата на Златомир Иванов. Прокуратурата има копия на sms-сите, с които те искат пари срещу своето мълчание.

В съда Божков ту потвърждава, ту се отказва от показанията срещу Баретата с обяснения, че изпитва страх за живота си. В крайна сметка рецидивистът, след като изкарва добър „колеж“ в затвора, успява да преметне институциите. Арестуван за участие при взрив на ресторант, Марио в последствие е оправдан, а за общо 21 дни, които лежи в ареста невинен, той съди държавата, която го помилва преди време. В началото на тази година магистратите от последната инстанция му позволиха да вземе 5 бона от нагло поисканите 35 хил. лв., пояснява БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар