Лошо! Ето какво съобщи Брюксел за България!

0

Ето какво съдържа докладът за родината ни на Брюксел! Четете внимателно!

За пореден път ставащото в България не се одобрява от Европейската комисия. ЕК е на мнение, че реформите в съдебната система, както и във войната с мафиотските структури и и корупционни схеми не е достигнала до необходимото ниво.

Невалидните бюлетини в Костинброд, както и шума, който се вдигна около подслушвателните устройства, монтирани в домове на депутати, висши изпълнителски и политически кадри не е отделено особено място в доклада. Тези скандали са описани под чертата.

bryukselОсобено място е отредено на промените, които реално са се случили у нас, макар и не с такава огромна сила, както и не с особена бързина. Сред тях са разграничаване на съдебната и изпълнителната власт, успешните и ефикасни мерки на управление на главния обвинител на РБългария, както и някои не дотам прозрачни дарения на Министерството на вътрешните работи.

Европейската комисия все пак е препоръчала шестнадесет инструкции към нашата страна, за да се трансформира тя в удачно място за вложения, бизнес и живот. Голям процент от тях са концентрирани към прозрачността в назначенията и работата на висшите съдебни магистрати и системата като цяло, както и при прилагане на стратегия против вихрещата се корупция.

Това и още много неща се съдържат в доклада на Брюксел за нас, и не ни остава друго, освен да се замислим.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.