Снегът се очаква след 26 януари

При все, че януари все още прилича на пролет, а зимата закъсня доста сериозно, то в никакъв случай не бива да се залъгваме, че ще минем без нея.

Поне това сочи прогнозата на корифея сред синоптиците Минчо Празников. В ефира на TV7 той посочи, че снегът ще дойде и в България и това ще се случи до няколко дни. Добрата новина за любителите на високите температури и слънчевите дни е, че ще се задържи така до края на седмицата. След уикенда обаче ще настъпи съществена промяна – ще завали така дългоочаквания от децата и любителите на зимните спортове сняг.

[caption id="attachment_263470" align="alignleft" width="300"]Снегът се очаква след 26 януари Снегът се очаква след 26 януари[/caption]

Прогнозите сочат, че по-сериозна снежна покривка ще падне в района на Северна България. Празников обаче подчерта, че на дългосрочните прогнози не може да се има много вяра, тъй като не са надеждни и допълни, че той лично никога не разчита на тях. Според него с най-голяма точност са прогнозите до максимум седем дни напред.

Синоптикът бе категоричен, че необичайно топлото за сезона време не е нищо странно и припомни, че такава зима – топла и без снежна покривка, имахме преди осем години. Той побърза да успокои всички, че няма нищо страшно и няма място за отчаяние, тъй като сняг все пак ще има, пише pik.bg.