Няма опасност за живота им

Мълния тресна седем души. Инцидентът се е случил на плаж в град Мар Дел Плата, Аржентина. Новината бе съобщена от Руската информационна агенция „Новости”.

Първата мълния паднала на плажа „Алфар”. Тя поразила дървената конструкция, пригодена за напускане на плажа. Цяло чудо е, че няма опасност за живота на пострадалите (три непълнолетни деца и жена). Броени секунди по-късно същият инцидент се повторил и на плажа „Ваикики”. При него са пострадали трима човека.

[caption id="attachment_263372" align="alignleft" width="287"]Няма опасност за живота им Няма опасност за живота им[/caption]

Шестима от пострадалите са били настанени в болница, но медиците са категорични, че не съществува риск за живота им. Седмият пострадал е отказал хоспитализация. От разказите на очевидци на инцидента става ясно, че мълнията е всяла паника сред плажуващите.

Припомняме, че по-рано този месец мълния удари и друг аржентински курорт - Виля Гезел. За съжаление тогава загинаха четирима човека, а други 22-ма бяха ранени. Обикновено през януари и февруари, когато в южното полукълбо лятото е в разгара си, аржентинските курорти гъмжат от туристи. Световно известната статуя на Христос Спасителя в Рио де Жанейро също пострада от мълния. Цитирайки информация на местния вестник „Глобо”, Агенция Франс прес уточни, че мълнията е отчупила част от пръста на гигантската статуя по време на бурята, която се е развихрила в четвъртък, пише vesti.bg.