Лошо! Вижте какво застига Варна!

Лошо! Вижте какво застига Варна!
5 (100%) 1 vote

Пазете се, защото грипът е много лош!

Нетипично високите температури за този период от време на годината, както и мъгливите сутрини са мощен стимул за разпространяване на вирусите на грипа. Синоптиците очакват в началото на следващата седмица те да влязат в „нормалните” зимни градуси, тоест около нулата. Но дотогава ни очаква топло време. За днес прогнозата е топлото да е около петнадесет градуса. Но дотогава вече грипната епидемия е повече от факт.

varnaТя е обявена в морския град Бургас. Само за една седмица болните са със сто и двадесет повече и броят им вече надхвърля 373. Специалистите прогнозират грипната вълна да залее Варна. Предположенията са до дни в морската столица също да е мине под „карантина“. Най-голям е процентът на заболелите между 5 и 29 години. Има болни деца и под четири години.

Здравната инспекция в Софийска област е решила грипна епидемия да бъде обявена и там. Грипът „напада” предимно по-младата възрастова група, но и пенсионерите също са „под ударите” на заразата. Тези две възрастови групи най-много страдат от заразата и най-лесно се разболяват.

Затова лекарите препоръчват малките деца, както и хората от третата възраст да избягват места, където има повече струпване на хора. Те дори съветват ако няма някаква належаща работа, да си стоят повече по домовете.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар