Лошо! Вижте какво застига Варна!

0

Пазете се, защото грипът е много лош!

Нетипично високите температури за този период от време на годината, както и мъгливите сутрини са мощен стимул за разпространяване на вирусите на грипа. Синоптиците очакват в началото на следващата седмица те да влязат в „нормалните” зимни градуси, тоест около нулата. Но дотогава ни очаква топло време. За днес прогнозата е топлото да е около петнадесет градуса. Но дотогава вече грипната епидемия е повече от факт.

varnaТя е обявена в морския град Бургас. Само за една седмица болните са със сто и двадесет повече и броят им вече надхвърля 373. Специалистите прогнозират грипната вълна да залее Варна. Предположенията са до дни в морската столица също да е мине под „карантина“. Най-голям е процентът на заболелите между 5 и 29 години. Има болни деца и под четири години.

Здравната инспекция в Софийска област е решила грипна епидемия да бъде обявена и там. Грипът „напада” предимно по-младата възрастова група, но и пенсионерите също са „под ударите” на заразата. Тези две възрастови групи най-много страдат от заразата и най-лесно се разболяват.

Затова лекарите препоръчват малките деца, както и хората от третата възраст да избягват места, където има повече струпване на хора. Те дори съветват ако няма някаква належаща работа, да си стоят повече по домовете.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.