Премиерът е категоричен, че не е вземал решения, които да не са в интерес на хората

Пламен Орешарски отговори на вицовете по свой адрес. Министър-председателят нямаше как да избегне питането на Сашо Диков дали е чувал анекдота, в който той е главен герой и който взриви онлайн пространството в последните дни. "През лятото на 2014 безработният Орешарски започнал работа като плашило на един бостан. След три дена дините напуснали бостана", не спести водещия гаврата с премиера.

[caption id="attachment_263359" align="alignleft" width="300"]Пламен Орешарски отговори на гаврите по негов адрес Пламен Орешарски отговори на гаврите по негов адрес[/caption]

Орешарски обаче не трепна при подигравката, а най-невъзмутимо заяви, че е напълно нереалистично той да остане без работа. "Аз никога няма да бъде безработен", отговори с усмивка премиерът. Той коментира и продължаващите вече месеци протести срещу кабинета, оглавяван от него. Министър-председателят беше категоричен, че не гледа на протестиращите като на врагове.

По думите му единствената му цел е да работи за доброто на българските граждани. Орешарски коментира и наболялата тема за прозрачността на решенията на правителството и някои от скандалните назначения в него. Премиерът заяви, че всички решения, които е взел, са били в интерес на хората.