Лекари към Златко Баретата: Ядеш само супа или гърмиш!

Златко Баретата ходи на рехабилитация
0

Заради оперирания стомах Златомир Иванов-Баретата може да яде само пилешка супа

„Оттук нататък ядеш само супа. В противен случай може да се подуеш заради подуването на стомаха ти и да гръмнеш”. Такъв съвет дали на Златко Баретата лекари след операция на дебелото му черво.
Бившият командос е на строга диета заради жестоките поражения, получени при стрелбата срещу него на 29 януари, миналата година – пише „България днес”. Златко Баретата е лишен от сочни пържолки в менюто си. По предписание на докторите той не може да яде дори салати, сухи мезета и всякаква твърда храна. Златомир Иванов хапвал само супи, без мръвки в тях.

Златко Баретата
Златко Баретата ходи на рехабилитация

При атентата срещу него куршумите са поразили пикочния мехур, коремната мускулатура и части от дебелото и тънките му черва. Част от тях били изрязани при оперативните интервенции и това затруднявало нормалното им функциониране при смилането на храната. В менюто на Златко Баретата била включена пилешка супа, но с отстраненото месо в нея – отбелязва изданието.
Засега все още не е оздравял напълно и левият крак на пациента, чиято подбедрица била раздробена от куршумите. Те засегнали и бедрената кост, която била счупена. Към този момент Златко Баретата може да седи седнал и да се движи само с патерици.[kkstarratings]

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.