Членове на БСП се събират, за да заклеймят проекта на Георги Първанов

Напрежението между БСП и отцепниците от АБВ става все по-явно. Лидерът на червената партия Сергей Станишев е решил да вземе спешни мерки, за да се справи с новоизлюпената формация на бившия държавен глава.

[caption id="attachment_263300" align="alignleft" width="300"]Сергей Станишев обмисля да изключи Георги Първанов от БСП Сергей Станишев обмисля да изключи Георги Първанов от БСП[/caption]

Тази неделя Станишев събира по спешност всички представители на Коалиция за България от цялата страна на среща в Пловдив. На нея ще се се обсъжда намерението на АБВ да се явят на изборите за Европейски парламент през май, както и листата им, която на практика ще бъде алтернатива в лявото пространство. В Пловдив ще присъства цялото Изпълнително бюро на Националния съвет на партията, народни представители от БСП, както и председатели на областни, общински и градски съвети.

Те ще трябва да декларират верността си към настоящото ръководство, а също и да заклеймят проекта на Георги Първанов и него самия, научиха от ПИК. Появиха се дори слухове, че бившият държавен глава ще бъде изключен от редиците на БСП. Не всички червени депутати обаче са съгласни с тази мярка. Някои от тях настояват да не се вземат толкова крайни мерки.