Топлите и слънчеви дни продължават

По-рано днес синоптиците излязоха с новината, че очакваните студове и снегове се отлагат.

Оказва се, че времето ни е спретнало неочаквано добра изненада и високите температури в съчетание със слънце ще продължат и пред следващите 10 дни. Това сочи 10-дневната прогноза на сайта sinoptik.bg. На този етап прогнозата твърдо опровергава прогнозите за очаквания обилен снеговалеж, който трябваше да затрупа България на 22 януари. Това означава, че ако имате дебело зимно и тънко зимно яке, то през следващите няколко дни определено ще трябва да заложите на втория вариант, за да не ви е прекалено горещо.

[caption id="attachment_263285" align="alignleft" width="300"]Топлите и слънчеви дни продължават Топлите и слънчеви дни продължават[/caption]

Заради необичайно топлото за сезона време, дори бихте могли да си позволите да заложите на есенната си връхна дреха. Новата синоптична прогноза сочи, че през следващите 10 дни минималните температури на повечето места в страната ще са над нулата, а в обедните часове ще са около 10 градуса. Такова ще се задържи времето почти до края на месеца (до 26 януари). През следващия уикенд се очаква ново заоблачаване, но то няма да даде предпоставка за рязко понижение на температурите.

На 25 и 26 януари, минималните температури ще са в интервал между минус 1 и 3 градуса, а максималните ще достигнат стойности 8-14 градуса. Корифеят Минчо Празников твърди, че има вероятност дългоочаквания сняг от деца и скиори да завали след 28 януари, но не се очакват сериозни температурни аномалии дори и през февруари пише pik.bg.