Петков обвини Орешарски в лъжа

След като по-рано днес премиерът Пламен Орешарски уличи бившия вътрешен министър Румен Петков в лъжа, той също не му остана длъжен.

Петков бе категоричен, че е уведомил министър-председателя за проведения между него и Бойко Борисов разговор. Той заяви, че основната тема, която е била обсъждана по време на срещата помежду им, е била АЕЦ „Белене”. Бившият вътрешен министър изрази недоумение защо Орешарски отрича, че знае темата, която са обсъждали с Борисов. Петков даде изявление пред информационна агенция ПИК преди броени минути.

[caption id="attachment_263256" align="alignleft" width="300"]Петков обвини Орешарски в лъжа Петков обвини Орешарски в лъжа[/caption]

Само час по-рано министър-председателят Пламен Орешарски отрече пред същата тази медия, че Петков го е уведомил за разговора, проведен с Бойко Борисов. Всичко започна от сензационното разкритие, което бе направено малко по-рано днес от Румен Петков. Той обяви, че министри от кабинета на Орешарски са били следени – някои от тях са записани, а други дори филмирани от бивши служители на МВР.

Петков дори си позволи да назове конкретни имена, заявявайки, че били случайни. Той предупреди „Петров, Мицова, Желязков, Симеонов и Найденов” да не вярват на твърденията на шефа си, че има контрол върху главния прокурор, тъй като след време ще берат огромни ядове. В заключение Румен Петков посочи, че имената, казани от него, са случайни и допълни, че стои зад думите си, пише pik.bg.