Тази СНИМКА на Христос побърка вярващите в мрежата!

Тази СНИМКА на Христос побърка вярващите в мрежата!
5 (100%) 1 vote

Поредно гръмотевица срази религиозен символ – какво ли означава това?!

Снимка на прочутата по цял свят статуя на Христос в Рио де Женейро стана хит в мрежата.

Тридесетметровият монумент в Бразилия винаги се е радвал на силен интерес и като религиозен символ, като туристическа дестинация. Сега обаче е център на вниманието на фанатично вярващи и фаталисти.

В сряда сутринта, по време на буря, статуята беше улучена от светкавица. Фотографът с редкия професионален шанс е снимал под такъв ъгъл като че ли светкавицата излиза от ръцете на Христос.
hristos
Обсебените от свръх естественото се кръстят и вярват, че това е знамение. „Небесният знак” поразява най-голямата забележителност не само на Рио, но и символът, с който всички свързват католическа Бразилия.

На тъкмо обратното мнение са обикновените любители на любопитни снимки. Те намират снимката за атрактивна, но в никакъв случай за мистична. Просто – интересна случайност и нещо, което да споделят на стената си в социалната мрежа.

В крайна сметка гръм удари Ватикана, когато папа Бенедикт ХVIсе оттегли от Светия престол, но на негово място дойде далеч по-популярния сред масите Франциск, а Земята не престана да се върти.

Българите, от своя страна, също имат с какво да се похвалят. Красива дъга озари небето при първата литургия на новия патриарх, но тогава знамението беше посрещнато с ентусиазъм.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар