Бившата червена депутатка е категорична, че в БСП не е възможно да се промени каквото и да е

И Татяна Дончева се опълчи срещу Георги Първанов и проекта му АБВ. Бившата червена депутатка обяви, че формацията на бившия държавен глава не действа почтено. "Не може да си присвояват избирателите по този начин", категорична е Дончева. В интервю за БНТ бившата народна представителка не отрече, че е небходимо да се създаде лява алтернатива на Коалиция за България.

[caption id="attachment_263147" align="alignleft" width="300"]Татяна Дончева не е съгласна с политиката на АБВ Татяна Дончева не е съгласна с политиката на АБВ[/caption]

Това обаче трябва да се случи като се обединят всички алтернативни леви движения, в това число и нейното "Движение 21". А не като Георги Първанов - да се присвоява предварително тази алтернативна листа. Тя обаче не изключи възможността за евентуални преговори с АБВ на един следващ етап.

Дончева коментира и реакцията на БСП към намеренията на Георги Първанов да участва на евроизборите през май с новата си формация. "Не съм изненадана от реакцията им. Тя показва само, че в партията нищо няма да се промени", убедена е Дончева. И допълва, че навикът на ръководството на БСП да смятат, че винаги са прави, ще им изиграе лоша шега, предават от БЛИЦ.