Имунитетът на Сидеров ще е горещата тема

В първия работен ден на Народното събрание след коледната ваканция гореща тема ще бъде имунитетът на председателя на националистическата партия „Атака” Волен Сидеров.

Народните избраници се завръщат на работа и по стара традиция ще започнат работа с политически декларации. Вестник „Стандарт” отбелязва на страниците си, че се очаква всички партии да се обявят за свалянето на имунитета на националиста. Павел Шопов заяви, че атакистите също ще се регистрират за заседанието, така че вероятно ще има и кворум.

[caption id="attachment_263000" align="alignleft" width="300"]Имунитетът на Сидеров ще е горещата тема Имунитетът на Сидеров ще е горещата тема[/caption]

Носи се мълвата, че депутатите от партията на Сидеров се готвят да хвърлят вкупом имунитетите си в знак на протест срещу искането на прокуратурата за свалянето на имунитета на техния лидер.

От ГЕРБ ще призоват БСП и ДПС да предложат обща декларация на Народното събрание, осъждаща хулиганското поведение на Волен в самолета до Варна, както и на летището. Лидерът на БСП Сергей Станишев пък обяви, че левицата винаги е била за свалянето на имунитета на когото и да било и допълни, че всички са равни пред закона. Станишев подчерта, че депутатският имунитет е за защита на свободата на политическата дейност и не дава право на хулигански прояви. За днес протестиращите са подготвили „стилно и мирно” посрещане на народните избраници, пише Блиц.