Куп звезди си взеха последно сбогом с Кольо Карамфилов

Куп звезди си взеха последно сбогом с Кольо Карамфилов
5 (100%) 1 vote

Не е било възможно големият пловдивски художник да бъде спасен, през сълзи реди майка му

Стотици хора си вземат последно сбогом с Кольо Карамфилов – големия пловдивски художник. Тленните му останки бяха изложени за поклонение в пловдивската художествена галерия, а желаещите да се поклонят пред тях изпълниха пространството пред залата.

Стотици се поклониха пред Кольо Карамфилов

Стотици се поклониха пред Кольо Карамфилов

Сред опечалените бяха цял куп родни знаменитости, сред които певецът Стенли, актьорът и председател на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, режисьорът Пламен Панев. Всички те с мъка скриваха сълзите си от непрежалимата загуба. „Кольо беше най-добрият ми приятел“, сподели Стенли пред ПИК. Елин Рахнев допълни, че покойният е бил художник от световна класа, който по нищо не е отстъпвал на величие като Пикасо.

На поклонението беше и майката на Карамфилов, която сподели, че нищо не е могло да се направи, за да се спаси живота на сина й. „Кръвоизливът беше твърде масивен“, сподели през сълзи почернената жена. До ковчега на баща си, в инвалиден стол, беше и синът на Карамфилов Росен. Режисьорът Пламен Пенев разкри, че когато е откривал последната си изложба, художникът му е споделил, че това ще е последното му изложение, тъй като смята да започне да се занимава с кино. Намерение, което така и не успя да изпълни.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар