От Легия "Антимафия" са наясно със случващото се в Агенция "Митници" и наболелите въпроси около контрабандата на акцизни стоки, като в интервю споменават Георги Първанов и името на Таки, намеквайки за някаква взаимовръзка

В интервю за Агенция "Пик" говорителят на Легия "Антимафия" Петър Якимов коментира едни от основните проблеми в Агенция "Митници", като разкрива и подробности около далаверите там и кои са "големите риби". По думите му благодарение на липсата на реакция от страна на Георги Първанов и Милен Велчев, хората на Асен Асенов са едни и същи чак до 2008 г, като по този начин това е в услуга на някои от задкулисните среди да си правят, каквото искат.

[caption id="attachment_262976" align="alignright" width="300"] Каква е връзката между Георги Първанов и Таки?[/caption]

Петър Якимов заяви още, че зад случващото се в митниците в момента изцяло имат отговорност премиерът Пламен Орешарски и лидерът на "столетницата" Сергей Станишев. Според него по този начин "червеният вожд" ще финансира преврата си, тъй като концентрира парите от производството на акцизни стоки в обичайния кръг около Георги Първанов. От интервюто става ясно още, че наскоро се е провел съмнителен конкурс за смяна на 8 директори на Агенция "Митници" в по-големите градове на страната, като минималната миза за назначението на един такъв шеф варира между 100 и 300 бона в евро, които след това те трябва да "снасят" ежемесечно на онези, които са ги поставили на това място. Сред основните фигури, които се изявяват в митниците са Пашата, Каратиста, Фашиста, Шперплата, както и все още някои лица от времето на НДСВ.

Петър Якимов намекна и за някаква връзка между Георги Първанов и имената на Христофорос Аманатидис - Таки и Късото боро, задавайки въпросително към президента: говорят ли му нещо прякорите Таки и Късото боро, който е бивше ченге.