Георгиев - приемникът на Кушлев, подпука милионерите наред, досега е запорирала имущество за над 1 млд. лева

Комисията, разследваща незаконното имане на родните милионери, известна преди с името на Кушлев, е сложила ръка върху 15 млн. лева имоти, собственост на скандалния русенски строителен бос Виктор Епщайн. С новия си ръководител Пламен Георгиев, комисията отбелязва завиден успех в разследването на богаташите и според отчетите, сумата на заявеното за отнемане имущество закръгля 1 милиард в лева.

[caption id="attachment_262945" align="alignleft" width="300"]viktor Виктор Епщайн[/caption]

Скандално известният русенски строителен предприемач Виктор Епщайн може да се раздели с общо 62 млн. лева, информира ПИК. Неслучайно в дунавския град му се носи славата на „бедняка милионер“. Покрай неуспешния общински съветник в последните години постоянно гърмят скандали с рушвети, укриване на данъци и търговия с влияние.

Точно затова хората на Георгиев са наложили рекордния за региона запор от 62 млн. лв върху жилищни сгради, търговски обекти, земя и автомобили, собственост на Епщайн и половинката му. Комисарите са се разровили дълбоко и се оказва, че „беднякът милионер“ е направил разходи, равняващи се на 82 229 мин. работни заплати. За същото време заедно със съпругата си е регистрирал доход едва 169 заплати и то – минимални. В описа към делото фигурират 3 бара в Русе, 11 апартамента, от които 3 в софийския кв. "Лозенец", действащи магазини в Русе, и още доста имоти в околността, заедно с автопарк от 11 автомобила.

Христо Ковачки е също на мушката на комисията „Георгиев". Открита е процедура в съда за запор на имущество, дялове във фирми и активи на милионера, поради водено срещу него дело за „спестяване“ на ДДС в размер на 16 млн. лв. Общата сума на запорираното имущество бележи нов рекорд - 143 млн. лв., съобщава ПИК.

Сред „клиентите“ на комисията „Георгиев“ са Александър Томов, братята Галеви, Вальо - топлото и доста други сенчести милионери с незаконно имане.