Бившият президент призна, че за евро изборите ще разчита на коалиция, не назова имена на партии

Разцеплението в ляво започва да се усеща все по-явно. Новината, че Георги Първанов възнамерява да се яви на евро изборите през май с формацията си АБВ, предизвика истински смут в БСП. Още повече, че ключови леви политици, начело с Ивайло Калфин, се ориентират към новата партия.

[caption id="attachment_262907" align="alignleft" width="300"]Георги Първанов нападна Сергей Станишев Георги Първанов нападна Сергей Станишев[/caption]

Това естествено предизвика нападки от централа на Коалиция за България към Първанов, че се опитва да отслаби силата на партията. На специална пресконференция в НДК бившият държавен глава отговори на тези обвинения. Георги Първанов заяви пред журналистите, че БСП трябва да търси вината не в неговата формация, а в слабото ръководство. "Загубихте тежко три вота за последните три години. Не защото някой е взел избирателите ви, а защото ръководството не струва", категоричен бе Първанов.

Бившият президент потвърди, че на изборите през май АБВ ще разчита на коалиция с друга партия. Той обаче отказа да разкрие коя точно, избягвайки по този начин все по-упорито ширещите се слухове, че формацията му ще се коалира с ГЕРБ и Бойко Борисов, научиха от ПИК.