Решават позицията си по казуса „Сидеров”

Днес на заседание на парламентарната група на ДПС ще бъде взето решение за позицията на партията по казуса "Волен Сидеров".

Народните представители от Движението ще решат дали партията да подкрепи исканото отнемане на депутатския имунитет на националиста Волен Сидеров. Председателят на партията Лютви Местан е категоричен, че атакистът трябва сам да се откаже от имунитета си, отбелязва pik.bg, позовавайки се на източници от партийната централа.

[caption id="attachment_262862" align="alignleft" width="300"]Решават позицията си по казуса „Сидеров” Решават позицията си по казуса „Сидеров”[/caption]

Преди няколко дни Местан дори намекна в публичното пространство каква ще е позицията на управляваната от него партия. Тогава той подчерта, че ДПС не е имала никакви контакти с партията на Волен Сидеров и няма да страдат нито за нея, нито за председателя й. Местан подчерта, че позицията му е такава, тъй като още преди години Сидеров си е позволил да обяви ДПС за неконституционна партия със сепаратистки интереси.

Преди скандала на варненското летище обаче ДПС и в частност председателят Лютви Местан имаха мълчалива позиция по т.нар „златен пръст на Сидеров”, който е от огромно значение за кворума в парламента и стабилността на сегашните управляващи. Именно поради тази причина Местан избягваше каквито и да било коментари по темата.

В редките случаи, в които бе едва ли не принуждаван да отговаря на въпросите за взаимоотношенията си с националистическата партия, той заявяваше, че Сидеров е взел решение да изрази гражданската си позиция и да изпълнява задълженията си на народен представител и поради тази причина работи активно в Народното събрание за разлика от ГЕРБ.