Премиерът разкри какво ще се случи с идеята за по-висок данък за богатите

Пламен Орешарски най-накрая добави яснота по въпроса с повишаването на данъците, който тормози българите от месеци. Премиерът заяви категорично, че кабинетът, оглавяван от него, няма никакво намерение да увеличава размера на налозите. В интервю за вестник "24 часа" Орешарски разкри, че подобен въпрос изобщо не стои на дневен ред.

[caption id="attachment_262859" align="alignleft" width="300"]Данъците няма да се увеличават Данъците няма да се увеличават[/caption]

"Не обсъждаме увеличение на данъците", категоричен бе министър-председателят. По думите му, настоящата данъчна система е напълно подходяща за степента на социално-икономическо развитие, на която е България. Орешарски не скри задоволството си, че предишните управници от ГЕРБ не са променили нищо по нея.

Премиерът разкри още, че към момента не се обсъжда налагане на по-високи данъци за богатите, нито пък отмяната на плоския данък. Министър-председателят отговори и на нападките на бившия финансов министър Симеон Дянков, че единственото, което управляващите от БСП правят, е да трупат дългове и да харчат парите от хазната, предават от ПИК.