Осман Октай направи сериозен гаф при Люба Кулезич

Осман Октай направи сериозен гаф при Люба Кулезич
4 (80%) 2 votes

Опитвайки се да влезе в тона на Кулезич, гостът Осман Октай допусна сериозна грешка в ефир

Гостът в предаването на Кулезич бе низвергнатият съратник на Доган и бивша негова дясна ръка Осман Октай. Когато водещата, в анонса си за следващия репортаж, посочи песента „Стани, стани юнак балкански“ за напълно уместен символ на протеста на „Ранобудните студенти“, нейният гост се опита да поеме репликата и направи гаф. Вероятно воден от намерението да се покаже компетентен във всичко, Октай посочи Ботев за автор на произведението. От което стана ясно, че той съвсем „не е в час“ с българската литература, коментира БЛИЦ.

osman-oktai

Осман Октай знае много тайни на Доган

Разбира се Люба Кулезич моментално поправи госта и припомни, авторът на стиховете, от които е създадена песента, не е поетът – революционерът Христо Ботев, а възрожденецът Добри Чинтулов. Нейната забележка изобщо не повлия на самочувствието на Октай и той с добре познатата си усмивка замаза своя гаф, като посочи, че всъщност е искал да добави и Ботев към актуалната тема за протестите.

Изместването на фокуса на вниманието от съществените проблеми, към нещо по-зрелищно и несъществено, е стар трик на всички власти. Октай бе при Кулезич, за да разкрие за пореден път, че всъщност конците на политиците се дърпат от „големите играчи“ в лицето на Доган и други бивши кадри на ДС.

Задкулисието трябва да спре, евтините трикове за отвличане на вниманието – също и в това е смисълът на протеста на младите хора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар