Синоптици: Краят на сухата зима е близо, идва сняг

Синоптици: Краят на сухата зима е близо, идва сняг
4 (80%) 2 votes

Снегът се очаква след 20 януари

Тези от вас, които са се радвали на времето до момента, наподобяващо повече на пролет, отколкото на зима, няма да са много щастливи от прогнозата на синоптиците за близките няколко дни.

За сметка на това обаче, тези редове ще предизвикат усмивки на лицата на всички, практикуващи зимни спортове, които чакат с нетърпение снежната пелена да покрие земята.
Синоптиците определиха сегашната зима в страната като една от десетте с най-малко валежи.

Снегът се очаква след 20 януари

Снегът се очаква след 20 януари

Вече сме почти средата на януари, а все още няма сняг. Според специалисти, ако липсата на сняг продължи още 20-тина дни, то не е изключено в близко време да имаме сериозни проблеми с питейната вода.

Дългосрочните синоптични прогнози обаче ни дават лека надежда, че сняг все пак ще има. По всяка вероятност той ще завали след 20 януари, когато има шанс страната ни да бъде застигната от антициклони, които носят повече влага и да има сняг. Като цяло обаче очакванията за първите два месеца от настоящата година са да останат с по-малко валежи от обикновено.
Запознати посочват, че не бихме имали проблеми с питейната вода, ако поне един от зимните месеци вали нормално.

Експерти подчертават, че причината за необичайно топлата зима е глобалното затопляне, което увеличава енергията в атмосферата и динамиката на процесите пречи на падането на валежите, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар