Страховито чудовище изплува на калифорнийския бряг

Страховито чудовище изплува на калифорнийския бряг
5 (100%) 4 votes

Гигантският размер на морското същество се дължи на радиацията от Фукушима, категорични са специалисти

Гигантско морско същество изплува от дълбините на океана край бреговете на Калифорния. Огромна сепия, дълга почти 50 метра, хвърли в потрес местните и туристите в американския щат. Специалистите са преместили гиганта в местен изследователски център, за да проведат изследвания и да разберат причината, довела до огромния му размер.

Гигантска сепия изплува край бреговете на Калифорния

Гигантска сепия изплува край бреговете на Калифорния

И макар все още да няма официална информация, запознати издават, че най-вероятно става въпрос за радиация, която е поразила част от морските обитатели, намиращи се във водите на океана в близост до японската атомна централа Фукушима. Учените са убедени, че вследствие на аварията в АЕЦ Фукушима през 2011 година, голяма част от водните обитатели в района са започнали да проявяват признаци на генетични мутации, които се изразяват основно в неконтролируем растеж. Или наречено по друг начин „радиоактивен гигантизъм“, предават от lightlybraisedturnip.com.

Професорът по биология от колежа Санта Марино Мартин Грим разкри, че ядрената катастрофа все пак има и известни добри страни. „Ако не друго, поне имаме шанса да изследваме радиацията и страничните ефекти на радиоактивния гигантизъм“, доволен е Грим.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар