Пускат убиеца на Косьо Самоковеца Преглеждания: 24423

Косьо Самоковеца бе разстрелян в центъра на Амстердам
0
Ервин Врекер се страхува да излезе от затвора

Холандският информационен сайт разпространи новината, че пускат от затвора убиеца на Косьо Самоковеца – Ервин Врекер. Електронното издание твърди, че холандската прокуратура била готова да пусне Ервин Врекер от затвора в края на месец януари, тази година. Управата на зандана, където се намира килърът, обаче отказала. Щефовете на затвора били категорични, че Врекер отказва да говори с отговарящия за него полицейски служител, затова и поискали от холандската прокуратура отлагане на освобождаването му. Обвинителите са решили, че след половин година отново ще разгледат казуса.
Холандецът е в затвора от 10 години. В първите дни на новата година Врекер обяви изненадващо, че иска да излежи пълната си присъда от 15 години.

Косьо Самоковеца
Косьо Самоковеца бе разстрелян в центъра на Амстердам

„Не искам да бъда изнудван със свободата си” – обяви затворникът.
Явно Врекер се страхува от възмездие, което ще му потърсят приятели на Косьо Самоковеца извън затвора – коментират в ъндърграунда.
На 6 декември 2003 г. Врекер застреля посред бял ден Константин Димитров на пл. „Дам” в центъра на Амстердам. Във фаталния ден Косьо е под ръка с любовницата си – моделката Цеци Красимирова, която също е ранена при покушението. Самият Врекер никога не се е признавал за виновен за убийството. И до ден днешен холандецът твърди, че килърът всъщност не е той, а избягалия от България Васил Качиков. Навръх 10-годишнината от смъртта на Самоковеца срещу Качиков бе направен опит за атентат – отбелязва „България днес”.

3.3/5 - (3 votes)

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.