Засега движението в района се осъществява нормално

Около 16.30 ч. се очаква пред Народното събрание да бъде организиран и друг протест.

След като по-рано днес протестиращите направиха два безуспешни опита да спрат движението пред сградата на парламента на бул. "Цар Освободител" и кръстовището на Ректората, към момента движението в района се извършва нормално.

Броени минути след 12 ч. присъствието на полицейски служители бе засилено допълнително.

[caption id="attachment_262575" align="alignleft" width="300"]Засега движението в района се осъществява нормално Засега движението в района се осъществява нормално[/caption]

Очакванията на полицейските власти бяха към недоволните от управлението на правителството да се присъединят и още хора, които да се възползват от обедната си почивка.

Предвид численото превъзходство на полицейските служители в сравнение с това на протестиращите, някои от тях проявиха чувството си за хумор и попитаха униформените дали не са излезли и те като тях на протест или пък има някакъв празник на полицията. Някои от протестиращите пък носеха плакати, на които бе изписан въпросът „Сидеров ви бие, може ли и ние?”.

По време на протеста пред Народното събрание бяха забелязани председателят на ДСБ Радан Кънев, както и неговият заместник Петър Москов. Към момента трафикът на автомобили в района на парламента остава нормален, пише pik.bg. Не е изключено обаче протестиращите да решат да спрат движението точно в пиковия час, в който хората си тръгват от работното място.