Събират подписи за минимална заплата от 400 евро

Събират подписи за минимална заплата от 400 евро
4.82 (96.36%) 11 votes

Проектът е напълно реален, от ЕС ще обсъждат вариант всеки пълнолетен гражданин на съюза да получава месечна издръжка, независимо дали работи

Идея, която звучи по-скоро като утопия, е на път да бъде реализирана. Става въпрос за уеднаквяване на минималната работна заплата във всички страни от Европейския съюз. Идеята е тя да стане 400 евро и да бъде задължителен праг за всички страни-членки.

Искат минимална заплата от 400 евро

Искат минимална заплата от 400 евро

Въпросната инициатива е стартирана още през март миналата година и е в ход до 14 януари 2014. Ако до тази дата бъдат събрани минимум един милион подписа от поне седем държави, предложението ще влезе за обсъждане в Европарламента и Еврокомисията. Квотата на България е поне 13 000 подписа, от които до момента са събрани едва 3 000. От КНСБ обаче не губят надежда и вярват, че събирането на около 10 000 подписа за няколко дена не е невъзможно.

Към момента най-активните в гласуването страни са Холандия, Унгария, Словакия, Белгия, Хърватска, Франция, Испания и Германия. Освен минималния праг за заплатата, се обсъжда и вариант всеки един пълнолетен гражданин на страна от евросъюза да получава месечна издръжка от държавата, без значение дали има работа или не, предават от Новини БГ. Това би могло да стане възможност чрез увеличаване на данъците за хората с високи доходи.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Събират подписи за минимална заплата от 400 евро”

  1. Evgeny Kossev

    май 23. 2014

    Ти добре ли си? Минимална заплата от 400 ЕУР, искаш бизнесът да умре съвсем ?

  2. Evgeny Kossev

    май 23. 2014

    Ти добре ли си? Минимална заплата от 400 ЕУР, искаш бизнесът да умре съвсем ?

Добавете коментар