Съставени са 11 акта за 6 месеца

Само за периода от половин година телевизия „Алфа”, която е собственост на политическа партия „Атака”, е получила 11 акта за извършени нарушения от различен характер.

До момента обаче от СЕМ не са успели да връчат нито един от тях на Волен Сидеров, който се води юридически собственик на медията, тъй като според твърденията на Мария Стоянова, която е член на Съвета, националистът се укрива. Това стана ясно от думите й изречени пред информационна агенция „Фокус”.

[caption id="attachment_262469" align="alignleft" width="300"]Съставени са 11 акта за 6 месеца Съставени са 11 акта за 6 месеца[/caption]

Тя поясни, че Съветът за електронни медии се е самосезирал по случаи, които са били проблемни и са предизвикали сериозна обществена реакция. Един от тези случаи е отношението на националистическата партия към бежанците.

Стоянова подчерта, че медията е извършила сериозно нарушение като е допуснала в ефира й да бъдат излъчени предавания, които противоречат на добрите нрави, както и такива, които са чиста проба дискриминация по различни пунктове. Един от актовете пък е съставен за предавания, които биха могли да окажат лошо влияние върху развитието на децата, а други пет – за непредоставяне на информация от страна на медията, поискана им от СЕМ.

Нито един от актовете, които СЕМ е изпратил до Волен Сидеров не е бил получен, а Стоянова поясни, че обратните разписки се връщат с отбелязано, че лицето отказва да ги получи, пише Блиц.