Сидеров я загази сериозно

Главният прокурор поиска имунитета му
0

Главният прокурор поиска имунитета му

Преди броени минути Сотир Цацаров – главен прокурор на Република България внесе в деловодството на Парламента искане да бъде снет имунитета на депутата Волен Сидеров и за разрешение срещу него да бъде започнато наказателно преследване на основание чл. 70, ал. 1 от Конституцията.

Информацията бе съобщена от пресцентъра на Прокуратурата.
От Върховната касационна прокуратура посочват, че в Районна прокуратура-Варна е образувано досъдебно производство за хулиганските прояви, причинили лека телесна повреда на длъжностно лице.

Главният прокурор поиска имунитета му
Главният прокурор поиска имунитета му

Производството е образувано срещу неизвестен извършител.
На 7 януари, Районна прокуратура-Варна е изпратила досъдебното производство в Софийска градска прокуратура по компетентност.

Доказателствата, които са събрани по случая до момента сочат, че извършителят на деянието е лице с имунитет.
В хода на разследването са събрани и достатъчно доказателства, уличаващи като извършител на хулиганските деяния депутатът и председател на политическа партия „Атака” – Волен Сидеров.
Той е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от Наказателния кодекс като е нарушил грубо обществения ред с извършените от него непристойни действия на 6 януари 2014 г. във Варна.

Освен това Сидеров е оказал и съпротива на Служителите на ОД на МВР-Варна, които са изпълнявали служебните си задължения, изразяващи се в опазване на обществения ред, пише pik.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.