Отнемат имунитета на Сидеров до дни?

Отнемат имунитета на Сидеров до дни?
5 (100%) 1 vote

От прокуратурата обещаха да действат бързо

От Върховната касационна прокуратура съобщиха пред bTV, че са налице достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер.

Случаят с инцидента на летище Варна, предизвикан от лидера на „Атака” Волен Сидеров, вече е изпратен на Софийска градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет.
След като софийските обвинители се запознаят подробно с материалите, ще преценят дали да бъде направено предложение до главния прокурор на Република България – Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на националиста Волен Сидеров.

От прокуратурата обещаха да действат бързо

От прокуратурата обещаха да действат бързо

Възможността Софийска градска прокуратура да има различно мнение от това на Районната прокуратура във Варна е нищожна, предвид широкият обществен отзвук, който получи случаят.
Освен това от прокуратурата се ангажираха публично да действат изключително бързо. Със случая се заеха трима варненски прокурори и седем разследващи полицаи.
Именно поради тази причина се предполага, че главният прокурор ще поиска от парламента имунитета на депутата Волен Сидеров и това ще се случи в един от следващите няколко дни.

По-рано от прокуратурата потвърдиха за участието на Сидеров в словесния конфликт, който по-късно е преминал във физически такъв на летище Варна. Припомняме, че случката се разигра в понеделник вечерта.
28-годишната дама, с която националистът се спречка е културно аташе на Франция в страната ни.
В късния следобед от френското посолство излязоха с официално становище по случая, в което се посочва, че техен служител е станал жертва на заплахи и обиди от страна на български гражданин, който очевидно е бил в нетрезво състояние.

Макар в позицията да не се назовават имена, става ясно кой е визиран в нея, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар