Внимание! Телефонните измамници действат по нова схема

Внимание! Телефонните измамници действат по нова схема
5 (100%) 1 vote

Вече са постъпили множество оплаквания

Изобретателността на телефонните измамници е безгранична.

След като сценарият за пострадал човек на пътя по вина на ваш близък или роднина започна да удря все по-често на камък, измамниците измислиха нова схема, по която да прибират парите на доверчивите хора.
От известно време насам, телефонните измамници позвъняват на поредната си жертва и се представят за служители на Министерство на труда и социалната политика и твърдят, че събират средства за поредната кампания.

Вече са постъпили множество оплаквания

Вече са постъпили множество оплаквания

От социалното министерство заявяват категорично пред Българската телеграфна агенция, че това е абсолютна измама и апелират към хората да не се връзват на подобни твърдения.
Те подчертават, че никога досега не са събирали каквито и да било средства по законово нерегламентирани начини.
В съобщението от министерството се посочва, че само за периода от 19 декември миналата година до момента са постъпили множество сигнали от банкови институции, граждани и фирми за поредната измамна схема.

Измамниците твърдели, че събират финансовите средства за кампанията от името на главния секретар на Министерството на труда и социалната политика.
От министерството призоваха всички институции, фирми и частни лица да бъдат особено бдителни и да не се доверяват на подобни обаждания, пише pik.bg.
При подобно съмнително обаждане, сигнализирайте незабавно на органите на реда.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар