Турист номер едно в Парламента се оказа Янаки Стоилов, който бие по всички показатели пътешественика Сидеров

Докато покрай воаяжите на Волен Сидеров се вдигаше медийна пушилка, останалите депутати тихомълком го надминаха и по километри, и по пръснати народни пари за командировки в странство. Най-големият пътешественик се оказа Янаки Стоилов от „Коалиция за България“, разкрива „Стандарт“. Справката, с която разполага вестникът, е изготвена от администрацията на Парламента. Едва 39 от всичките 240 народни избраници са пътували в зад граница служебно за времето от 21 май до 30 ноември миналата година, като са „усвоили само“ 90 223,29 лв. от бюджета.

[caption id="attachment_262130" align="alignleft" width="300"]volen-siderov Намери се кой да бие Волен Сидеров по туризъм[/caption]

Първенството в класацията уверено се държи от управляващата БСП и нейният зам. председател Янаки Стоилов. За по-малко от 10 бона (9957,58 лв. пътни разходи), той е обиколил Европа - от Будапеща до Париж и за разнообразие е летял до Баку. По петите го следва колежката му Татяна Буруджиева от Столетницата, която срещу 9888,74 лева е обходила Истанбул, Будва, Вилнюс и Тбилиси. Много след нея, но все пак в ТОП3 е Четин Казак, похарчил по-малко от 7 бона, за краткото време, откакто замени Христо Бисеров в правната комисия. Не изненада, че той е посещаявал най-често Истамбул и Анкара служебно.

Официално лидерът на „Атака“ е пътувал само до Китай, в компанията на още неколцина депутати, начело с шефа на Парламента Михаил Миков. Както отбелязва „Стандарт“, дори соцлидерът Станишев е пътувал по-често от Волен Сидеров, обаче не е похарчил нито лев, вероятно, защото има по-добри и "безкористни" приятели.