Животът на легендарния пилот е извън опасност, не се знае дали ще може да ходи отново

Животът на Михаел Шумахер вече е извън опасност. Това съобщи Филип Стрейф, бивш пилот от Формула 1. Стрейф е разговарял с доктора на Шуми Жерар Слян, който го е уверил, че с всеки изминал ден състоянието на седемкратния шампион се подобрява и шансовете да оцелее са огромни.

[caption id="attachment_261990" align="alignleft" width="300"]Михаел Шумахер може да остане парализиран Михаел Шумахер може да остане парализиран[/caption]

С това обаче добрите новини се изчерпват. Оказа се, че съществува сериозен риск легендарният пилот да остане парализиран до края на живота си. И не само това. Има вероятност Шумахер да загуби и гласа си вследствие на падането. Това се дължи на хематома в мозъка на Пилето. В момента той заема само едното полукълбо на мозъка, което е добра новина, тъй като до преди няколко дена е бил в целия мозък.

Ако отокът на мозъка обаче не спадне в най-скоро време, обаче Шумахер най-вероятно ще остане ням, а дясната част на тялото му ще бъде напълно парализирана, разкри Стрейф. Самият той е парализиран от 1989 година след като катастрофира лоша по време на тестовете на болида си преди поредния сезон във Формула 1. Припомняме ви, че от неделя насам Шумахер се намира в медикаментозна кома в болница в Гренобъл след като падна лошо и удари главата си по време на спускане в курорт във френските Алпи, предават от БЛИЦ.