"Пламенчо, юначе, накара Бойко да заплаче", реди ентусиазиран фармацевт от Котел

Истински куриоз е хит в социалните мрежи вече втори ден. Мъж от Котел посвети ода на Пламен Орешарски, за да му благодари за "страхотните неща", които премиерът и воденият от него кабинет са направили за българските граждани.

[caption id="attachment_261972" align="alignleft" width="300"]Кольо Колев сътвори "Ода за Орешарски" Кольо Колев сътвори "Ода за Орешарски"[/caption]

Вдъхновеният поет е Кольо Колев, който по професия е фармацевт. Пишман авторът обаче не се задоволил само с написването на творбата си, ами избрал да я рецитира навръх Нова година пред съгражданите си. По време на тържествата по случай изпращането на старата и посрещането на новата година на площада в града на 31 декември, Колев се изтапънил на сцената. Точно до паметника на Георги Сава Раковски фармацевтът грабнал микрофона и започнал вдъхновено да рецитира произведението си.

oda za oresharski1Комичната ситуация е заснета от сайтът kotelnews.com, видяха от ПИК. Самият поет разкри, че се гордее с произведението си. Нещо повече, Колев издаде, че пише стихове на 6-7 различни езика. Вижте и вие и оценете по достойнство творбата на мъжа, в чест на Пламен Орешарски.