Вижте колко продължава депресията след празниците

Маги на Слави е специалист по депресиите
0

Любим човек и хубав филм борят потиснатостта

Разговорите с любим човек, гледането на хубав филм и четенето на книги са сред най-добрите „лекарства” за преборването на следпразничната депресия – твърди пред „България днес” психоложката Магдалена Данаилова, която е известна като най-голямата любов на Слави Трифонов.
Проучванията сочат, че около 35 процента от хората са в психологически срив след края на празниците. Основната причина е, че са били сред най-близките си в продължение на дни и са се забавлявали с тях, а изведнъж трябва да се върнат към реалността – е мнението на психоложката.

Магдалена Данаилова
Маги на Слави е специалист по депресиите

„Хората се улисват по празниците, които обаче минават много бързо. Така сякаш изведнъж трябва да се върнат към ангажиментите и отговорностите си, което повишава стреса. Много малко са онези, които изпитват радост, че ще се върнат на работа. Кредитите, финансовите задължения и неудовлетвореността от живота допълнително засилват чувството на потиснатост” – коментира Данаилова.
Според нея българите са много адаптивни и бързо преодоляват меланхоличното състояние. Средната продължителност на следпразничната депресия е 10 дни. Според специалистите вършенето на любими неща – като пиене на кафе на приятно място, общуване с приятели и др., ще помогнат за по-бързото адаптиране след празничния маратон. Тялото пък трябва да се пречисти от алкохола, никотина и мазнините, с които сме се натровили по празниците – припомнят специалистите.[kkstarratings]

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.