Волен Сидеров плати 2000 лв.  обезщетение,  осъден за обида на Касабов

Съдия изпълнител е „сурвакал“ Волен Сидеров със запор на заплатата, пише fakti.bg. 2000 лв. са само част от обезщетението, което лидерът на „Атака“ ще плаща на Валентин Касабов за обидните думи срещу него. Сумата е преведена в навечерието на Нова година. Сидеров загуби делото за обида, по повод на обидните думи, казани по адрес на съпредседателя на НФСБ Валентин Касабов през 2010 г.

[caption id="attachment_261789" align="alignleft" width="300"]volen-siderov Волен започна да си плаща[/caption]

„Как ще си купи сега от скъпото френско шампанско – съжали го водещият „Паралакс“ Касабов по СКАТ - като патриот, на националиста ще се наложи да пие българско...“

От Софийски градски съд са издали изпълнителен лист срещу Сидеров. Според решението на магистратите определената сума за обезщетението е 5000 лв. Понеже той не е платил веднага, съдия изпълнител пристъпва към принудително събиране чрез запор на единственият обявен източник на приходи – депутатската заплата на Сидеров. Докато националистът се ослушва, дължимата сума набъбва с лихвите до 8760 лева.

Запитан от репортери, как е с парите, Волен Сидеров отговори, че винаги може да разчита на помощ от безкористни приятели, дори да има запор на заплатата. Отдавна призовават Сидеров да бъде разследван за корупция, но като награда за подкрепата, ДПС  и БСП го направиха шеф на антикорупционната комисия в НС. Колкото и да го „сурвакат“, на Волен Сидеров ще му остане някой лев, казват недоброжелатели, които го обвиниха в притежание на поне 4 офшорни сметки на Сейшелите. Преди време Волен Сидеров обясни с безкористен приятелски жест, как си е позволил с една заплата да плаща воаяж и почивка в скъпарски хотели.