Къде се намират най-богатите българи?

Къде се намират най-богатите българи?
5 (100%) 1 vote

Уважавано задокеанско издание информира, че дори най-богатите българи са бедняци в Европа

Публикация в The New York Times разкрива на читателите си, къде е мястото на България в ЕС и защо българите емигрират. Кореспондентът описва протестите, вследствие на масовото разочарование от политици и партии, след всички години на преход. България се оказа „неспособна“ да се отърси наследството и да прекъсне „съветските корени“, цитира БЛИЦ публикацията на Дани Хаким, който разкрива още, че страната ни, заедно с Румъния са най-бедните и с най-голяма корупция в ЕС. Това за нас не е никаква изненада.

Публикацията в Ню Йорк Таймс

Тъй като от първи януари ще отпаднат последните ограничения за работа в ЕС, търси се отговор, дали наистина българите като луди ще хукнат на Запад.

Най-богатите“ в България са по-бедни от „най-бедните“ слоеве на населението в страни като Франция, Англия или Германия, пише авторът, като цитира Евростат. На неговите читатели може да им стане жал за тези 20%, определени от статистиката за „богати“, но по-долу от бедняците на Западна Европа. Какво остава за останалите българи…

Къде са най-богатите българи?

Все пак, пояснява статията, да си богат и да живееш в София е по-добре, отколкото в Лондон, просто защото животът е по-евтин. Друг е въпросът с останалите българи, които не живеят в София.

Безработицата расте, а с нея и негодуванието. Няма достойно заплащане и възможност за реализация на младите. Разрешение на проблемите няма, въпреки гражданските протести, пише авторът. Цитирайки известния нашенски виц за Терминал 1 и 2, публикацията в The New York Times създава впечатлението, че българите нямат желание да направят нещо за страната си и предпочитат да избягат. А дали е така – идващата година ще покаже.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Къде се намират най-богатите българи?”

  1. Tanya

    мар. 05. 2015

    Съмнението не е самоцел, а средство за постигане на истината. Не, че оспорвам написаното тук, но дали статията е правилно преведена….

Добавете коментар