След напускането на Ани Салич, нервите на ръководството на бТВ се изпънаха до краен предел

[caption id="attachment_58058" align="alignleft" width="300"]Гена Трайкова и Венелин Петков Гена Трайкова и Венелин Петков са поредните отлюспени кадри от бТВ[/caption]

Гена Трайкова и Венелин Петков са поредните отлюспени кадри от бТВ. Според упорития слух двамата новинари са напуснали телевизията и са последвали колежката си Ани Салич в Нова тв.

Това е огромен удар по бТВ, тъй като Гена и Венелин са едни от емблематичните лица на медията. Същото се отнасяше за Ани Салич, Анна Цолова, Виктор Николаев и Миролюба Бенатова, които отидоха в конкурентната телевизия заради по-добрите условия и заплащане.

След напускането на Салич, нервите на ръководството на бТВ се изпънаха до краен предел и медията излезе с изявление срещу Нова тв. В официалното писмо бТВ определиха конкуренцията като неспособна да даде стойностна алтернатива и затова предпочита да примамва кадри на бТВ. Те обвиниха Нова тв в спъване развитието на телевизионния пазар и неспособност да създаде свой собствен облик.

Медийни критици определиха изявление на бТВ като проява на слабост и безсилие.

Припомняме, че напускането на Ани Салич бе един от най-големите удари за телевизията. Новинарката бе обидена на шефовете си заради отложеното й авторско предаване „Вокс попули“. В Нова тв тя ще води проект с благотворителна насоченост, а заплатата й ще бъде 15 000 лева.

Според слуховете това е началото на люта медийна война и предстои бТВ да отвърне на удара, като изкупи ключови кадри от Нова тв.