Внимание! Опасно месо залива страната!

Гласувайте за статията

Мръвките носят сериозен риск за здравето, не са проверени от специалисти

За сериозна опасност алармираха епидемиолози. Специалисти са установили, че в търговската верига в цялата страна са плъзнали опасни мръвки с неясен произход. Специалисти са категорични, че месото може да докара на потребителите куп проблеми и болести като салмонелоза. Причината за това е фактът, че мръвките не са минали проверка от ветеринарни експерти и на практика са нелегални.

Нелегално месо залива страната

Доктор Стефан Пантелеев, специалист епидемиолог, е категоричен, че месо, върху което няма печат за годност, е изключително опасно и не бива да се консумира. Рискът при нелегалните мръвки идва от факта, че те не се съхраняват при подходящи температурни условия и доста често биват кацани от мухи, които пренасят какви ли не болести.

За съжаление обаче потребителите доста често са привлечени от ниската цена и купуват от опасната мръвка. Вместо около 10-на лева килото, нелегален свински врат илиза едва 5 лева. Към момента нелегални пазари за свинско месо са разбити в Пловдив, Харманли и Стамболийски, предават от ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар