3-метрова акула мутант стресна Ахтопол

12

Новата акула ловувала в широк диапазон, но нападала най-вече пасажите с много риба подобно на своите хощни посестрими от океаните. Според рибарите за акули с подобни размери са нужни поне 7-8 кг риба на денонощие. Все още не е ясно какъв е броят на новата популация хищници в морето.

Според мен това е някаква разновидност на бича акула, но не съм сигурен. Все пак е доста по.голяма от черноморската и ловува много по-агресивно“ – коментира Янаки Карчев.

Мутантът е забелязван основно в по-дълбоки и студени води поне на 400-500 метра от бреговете. Това я прави по-трудно уловима и опасна за рибарите. Слухът за чудовището вече обиколил курортите на юг от Бургас. Част от туристите са се подплашили и със свито сърце нагазват във водата – разказват летовници в Ахтопол.

В Ахтопол, Синеморец и Царево вече се стяга голяма хайка за лов на новата акула. Поне 60 души с 35-40 лодки ще се влючат в акцията. Ще бъдат използвани мрежи, харпуни, големи куки със специално подготвена стръв. В хайката ще се включат и няколко леководолази със собствена екипировка. Целта е да се улови поне един екземпляр, за да се установи от какъв вид е. Предполага се, че акулата е плъзнала из нашите води чрез някой риболовен кораб, който е преминал с улов през Босфора – пише вестникът.

Според други става дума за акула мутант, дошла от украинските брегове. Този страховит вид беше наречен акула таласъм, която ще видите на видеото.

Станимир Тенев

12 коментара
 1. Constantine Dimitroff казва

  Досегашните риби от този вид по нашите брегове достигаха до 2 метра дължина и тегло максимум 12-14 кг. КГ?

 2. Daniela Bodurova казва

  ujas!

 3. Emilia Antonova казва

  леле….

 4. Martin Stefanov казва

  Tova ne e vuz

 5. Ivaila Ivanova казва

  омг тва е страшно.

 6. Georgi Andonov казва

  mnogo stra6no napravo.

 7. Теди Емилова казва

  strahovito e

 8. Теди Емилова казва

  golqm si pederas georgi

 9. Теди Емилова казва

  kak si se snimala ive

 10. Теди Емилова казва

  marto,hubava li e tam varna i ne moga da te vidq

 11. Теди Емилова казва

  hei bebechok si ti dani

 12. Velimir казва

  shte go naeba

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.