Уволнената Гергана Павлова става съветничка на Дянков?

Гласувайте за статията

Уволненият зам.-министър ще съветва вицепремиера Симеон Дянков

Уволненият заместник-министър на здравеопазването Гергана Павлова е назначена за съветничка на вицепремиера Симеон Дянков, пише Стандарт нюз. По всяка вероятност Павлова ще дава съвети на вицепремиера относно здравните въпроси, което е част от ресора му.

Както знаете, преди няколко дни премиерът Бойко Борисов освободи от длъжност Павлова, която беше обвинена, че е прокарвала закони в интерес на фармацевтичната компания „Софарма”. Симеон Дянков беше единственият, който се застъпи за бившият заместник здравен министър, както и за управителката на Здравната каса – Нели Нешева. Дянков бе категоричен, че двете жени са професионалистки в работата си. Те обаче станали жертва на популизъм и политическа спекула.

От финансовото министерство не потвърдиха, че Павлова е уредна с нов пост.
Подобна рокада обаче няма да е първата. Преди време по същия начин Бойко Борисов уволни заместник-министърът на културата Тодор Чобанов, който след това стана съветник на енергийният министър Трайчо Трайков. Понастоящем Чобанов е заместник-кмет в столична община.

През 2010 година пък бившият директор на НЗОК Жени Начева бе обвинена, че е отпускала допълнителни средства за няколко болници. Професионалните качества на Начева обаче не останаха незабелязани и тя бе назначена в дирекция на финансовото министерство.

Мария Василева

Коментари чрез Facebook

коментара

3 коментара to “Уволнената Гергана Павлова става съветничка на Дянков?”

 1. Васко М?рин

  февр. 29. 2012

  Огнян Донев ще ? плаща, а тя ще е топлата връзка между него и финансовия слуга на народа*… 😉 * Министър – слуга на народа (лат.)

 2. ves

  февр. 29. 2012

  В случая народа се явява слуга 🙂

 3. КРИС

  мар. 01. 2012

  ТОВА НЕ ПОКАЗВА ЛИ ЧЕ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ЕДНА БАНДИТСКА ГРУПИРОВКА,ПРИ КОЯТО БЕДНИЯТ НИ НАРОД Е ВИНАГИ ПРЕЕБАНИЯ ?

Добавете коментар