Българка родила наследник на Дракула в Свищов

Кръвта на най-страховития вампир в историята – граф Влад Цепеш Дракула, тече във вените на голяма част от жителите на Свищов – разкрива „България днес”. Това показват сензационни проучвания на изследователи от крайдунавския град. По последни данни категорично е доказано, че Дракула е имал връзка с хубавица от града, която му родила син. Двамата се запознават, докато влашкият граф обсажда и превзема от османците близката крепост „Калето”.

Българският наследник на Дракула се жени и на свой ред има наследници. Така може да се твърди, че голяма част от жителите на Свищов носят гените на страховития граф, нарочен за вампир.

Официалните научни разработки в Румъния също подкрепят хипотезата на българските учени.

Vlad_Cepesh-07Граф Дракула наистина е бил по нашите земи. В средата на 15-и век той преминава Дунав и освобождава Русе. Има и запазени писма от Дракула, които недвусмислено показват, че е водил частичната, а и официалната си кореспонденция на български.

Принцът на мрака не само има наследник българин, но и си спечелва страховития си прякор по нашите земи. Това става след като освобождава Русе и набива на кол 6 000 османци. Потресени от зловещата случка, местните хора веднага му лепнали прякора Цепеш, или „набивач на кол”.

По-късно прозвището се демонизирало и станало Дракула, което означава „син на дявола” – обяснява пред таблоида русенски историк.