Кубрат Пулев публикува дълъг пост на стената си!

Шампионът по бокс Кубрат Пулев направи официално изказване след наказанието, което му отредиха за скандала с Джени Суши. Преди минути Кобрата публикува дълъг пост в мрежата, от който феновете му могат да разберат цялата истина. Ето какво заяви боксьорът: [caption id="attachment_590783" align="aligncenter" width="300"]Кубрат Пулев Кубрат Пулев разкри истината[/caption]

"Аз имам една цел и тя е да стана световен шампион”, това заяви Кубрат Пулев след решението на Спортната комисия на Калифорния да остави замразени състезателните му права за територията на щата за срок от 4 месеца.

Поводът е целувката, с която той сложи край на интервюто си пред работещата на свободна практика като репортер към регионалния сайт „Вегас Спортс Дейли” Дженифър Равало на 23-ти март, непосредствено след драматичната победа с нокаут в седми рунд над Богдан Дину. Лицензът на българския боксьор твърде вероятно да бъде възстановен още на 22-ри юли, когато комисията отново го вика за повторно изслушване. Това означава, че наказанието, което към момента тече от датата на мача с Дину – 23-ти март – до 23-ти септември, може да се приема за временно и съществува реална възможност да бъде значително редуцирано. Равало, по-известна отвъд океана като Кралицата на голото суши заради бизнеса си с украсяване на голи женски тела с традиционната японска храна на публични мероприятия, прие целувката с възторг пред камерата. След което качи клипчето в youtube.com и дори отпразнува триумфа над румънеца в компанията на приятели на братя Пулеви в Лас Вегас. Ден по-късно дамата обвини Кубрат Пулев в сексуален тормоз.

Пулев бе изслушан от Спортната комисия на щата Калифорния, където потвърди под клетва за интереса на г-ца Равало към неговото афтърпарти в деня преди самия двубой. Нещо повече. Той обяви, че в нощта след мача, по време на празненството, журналистката няколко пъти е търсела близост с него като дори го е целунала и го е накарала да се почувства неудобно.

Факт, за който защитата на българина разполага с видео доказателство, предоставено от камерите в лобито на хотела. Кубрат обаче се извини на Дженифър и пред заседателите като призна, че е сбъркал с постъпката си. За разлика от него, Джени Суши предпочете да мълчи и да не отговори на повече от половината зададени й въпроси. Тя каза и че не си спомня да е целувала Кубрат в нощта след мача.”

„Г-ца Равало каза неща, които не отговарят на истината. Думите й на няколко пъти предизвикаха смях в залата в хора, които бяха свидетели на поведението й и на случилото се в часовете след мача. Аз обаче приемам решението на комисията. Отнасям се с респект към заседателите. Това, през което минавам в момента е част от пътя, който трябва да извървя”, коментира Пулев, който остава на американска земя, за да се подготвя за следващия си мач, който се очаква да бъде в началото на есента.

Комисията го задължи да мине курс срещу сексуален тормоз. Наложи му и глоба в размер на 2500 долара. „Нямам представа какво представлява този курс. Знам, че е под формата на тестове, в рамките на 45 дни. За мен няма никакъв проблем да го направя”, допълни боксьорът ни, който е официален претендент за световната титла в тежка категория. Според законите на щата Калифорния, целувката сама по себе си не е акт на сексуален тормоз. Освен, ако е видимо нежелана от получателя й, или ако не е придпружена с последващи действия като докосване на интимни части. Именно поради тази причина, Дженифър Равало добавя към своите обвинения към Кубрат и твърдението, че той я е хванал за задните части. Пулев отрече категорично и заяви под клетва в заседателната зала:

„Не съм хващал г-ца Равало за дупето. Тя подходи агресивно в минутите преди самото интервю и настояваше да говорим. Влязох в шатрата, там беше и съблекалнята ми. Тя ме последва. Помолих я просто да бъдат няколко въпроса. Моят английски е много лош и почти не я разбирах.

Целунах я в изблик на еуфория, бях в много приповдигнато настроение след този мач, който почти бях загубил. Чувствах се като човек, приел наркотични вещества. Не знам как да го обясня. А това, което се случи след целувката бе, че се прегърнахме. Съвсем приятелски. И толкова. Тя беше изключително щастлива и отново попита за партито. Помолих я вече да напусне съблекалнята, защото исках да се приготвям, трябваше да реша и дали да шият аркадата ми, защото черепът ми се виждаше.” „За мен най-важно е да мога да тренирам и да се подготвям за всичко онова, което ми предстои на ринга. Знам, че няма да е лесно и никога не е било лесно, но такива неща се случват в кариерата на всеки спортист. В този случай виновникът съм аз и приемам всички отправени към мен критики. Самият аз винаги съм бил критичен към себе си. И сега също съм критичен към себе си, но преодоляването на подобни трудности ме прави по-силен. Благодаря на всички хора, които през цялото време ме подкрепяха. Тяхната подкрепа е много важна за мен”, сподели още Кубрат след края на изслушването.