Мегз вярва, че това, което ни се случва в любовта, зависи от детството!

Миглена Каканашева - Мегз се впусна в разсъждения за любовта. Дизайнерката даде да се разбере, че вярва в следното - всичко, което ни се случва в живота, се предопределя от детството. Ето какво заяви: [caption id="attachment_589922" align="aligncenter" width="240"]Мегз Мегз се впусна в разсъждения за любовта[/caption]

"Напоследък размишлявам много върху любовните взаимоотношения и все се питам кое оформя пределите ни на приемане и търпимост към другия. Или кое е онова нещо в главата ни, което калкулира колко заслужаваме. И изобщо как в ума ни се конструира картинката ни за “мечтаната връзка”.

Със сигурност Барби, Дисни и всички приказни картини на идеалната любов, с които сме били заливани в детството си, влияят на мечтите ни за партньор. Но все повече откривам, че нещо друго има далеч по-силно влияние върху цялостното ни взаимодействие с любовта. Това е отношението на основния възрастен, полагал грижи за вас в детството ви. Сега ще се опитам да ви обясня по-подробно. Ако, майка ви и баща ви вечно са отсъствали от вкъщи и вие сте се чувствали пренебрегнат. Най-вероятно това отношение днес ще ви се струва нормално. Това означава, че вие сте развили защитна реакция “да не ви пука”, за да не ви боли. Или ако ви е боляло твърде много и не сте се адаптирали като дете, днес вие ще изисквате точно обратното отношение. Или пък - може умът ви да е свързал пренебрегването ви с парите. Вие да знаете, че са ви пренебрегвали, за да изкарват пари. И днес да ви се струва нормално да търпите липса/пренебрежение, ако това носи пари. По-интересно- най-вероятно ще откриете, че без значение дали окачествявате това отношение от детството като лошо или добро- точно това получавате днес. Това се нарича проекция. И се изисква мн, мн работа върху мисловните ви модели, за да я разрушите. Ако ви е интересно-мога някой път да ви разкажа как се разрушава. Та, моята майка смята, че дълг на родителите е да живеят за децата си. Тя е толкова убедена в това, че явно ми го е показвала с всяка своя постъпка. И познайте, аз години наред- дори осъзнавайки това- не можех да се почувствам щастлива в любовта. Ако партньорът ми не ми демонстрира ежедневно това тотално отдаване. Цяло чудо си е, че изобщо намерих такъв. Представете си, обаче, какво е положението с децата, израснали в атмосфера на постоянни изневери или крясъци и лошо отношение. Помислете също вие какво отношение сте получавали като дете и какво получавате днес. Вярвам, че само когато осъзнаваме тези зависимости, може да ги променим", категорична е Мегз.