Ако мислите, че само средностатистическият човек има дългове и парични проблеми, то сте в голяма грешка. Без значение, колко известен е човек, се случва да изпадне в патова ситуация, в която да не му стигнат парите. Редица известни лица в българския шоубизнес дължат пари на популярни фирми за бързи кредити или банки. Любопитно е, как родните звезди са успели да навъртят дългове за над 2 млн. лв. Разгледахме подробно Търговския регистър, свързахме се с няколко колекторски фирми и ето до какво ни доведе нашето малко проучване:

На Азис му вземат апартамента

Азис ще трябва да се раздели с прекрасен апартамент в Манастирски ливади, заради неплатени дългове. Заедно с апартамента, на търг отива и гаража, като общата стойност на сумата е към 530 хиляди евро. Защо талантливият изпълнител не си е плащал заема и има ли парични проблеми, това е въпрос на който не можем да отговорим.

Софи Маринова с огромен дълг към бързи кредити

Софка е другият талантлив изпълнител на когото попаднахме при нашето търсене на длъжници. За съжаление, освен че сметките на певицата са запорирани заради дълг от 300 хил. лв., Софка е осъдена и да върне още 30 хил. лв. на фирма за бързи кредити. След като не си е платила кредита, перлата на поп фолка, е била осъдена и към първоначалната сума са се начислили публичните задължения, съдебните разноски и хонорарите на адвокатите.

Камелия Воче също е длъжница към небанкова финансова институция

Камелия Гешева е притисната от финансови проблеми и то никак не от скоро. Бърза проверка показа, че тя има към 60,000 лв. дълг към българска банка, освен това фирмата ѝ е със запорирани сметки, заради 10,000 лв. дълг. Допълнително на нейното име има и бърз кредит, който не е плащан редовно и е нараснал над 2,000 лв. За наша голяма изненада, фирмата на Камелия Воче не е регистрирана като музикална фирма, а като компания за печатане на плакати и рекламни постери. Дали родната звезда изобщо се е занимавала с това или е имала други хора, които ѝ помагат, това също остава тайна за нас.

Елена Петрова не изкарва достатъчно приходи

Актрисата често се оплаквала пред приятели и познати, че приходите й не стигат за да може да покрива двата си кредита. И двата от тях, за разлика от Камелия Воче и Софи Маринова, са към банкови институции. На едната банка, Елена Петрова дължи само към 30, 000 лв., докато към другата дългът е 10 пъти по-голям - възлиза на близо 280 хил. лв. Съдът е запорирал участието ѝ в ООД, но за съжаление, то е в размер на скромните 10 лв.

И Миро и Галка от дует „Каризма“ имат финансови проблеми

Макар и вече да не са дуетни половинки, двамата все още имат неща, които ги обединяват. Примерно, и на двамата дяловете от фирмата „Каризма“ ООД, са запорирани. Миро дължи над 15,000 лв. на една от големите банки в страната, докато Галя не си е плащала парното. Точно така, певицата не си е платила сметките към Топлофикация в размер на 2500 лв., както и един кредит към банка, който е близо 47,000 евро. Отделно тя има и задължения по кредитни карти и един потребителски кредит, който възлиза на 7,000 лв. Макар и на повечето родни звезди дяловете им в компаниите да са запорирани, те обикновено са в размер на минималните изискуеми, следователно банките и фирмите за бързи кредити не са способни да си възвърнат никаква част от дадените кредити. Много често, точно родните звезди нямат други активи на тяхно име и се стига до запориране на сметки. Истината е, че никой не е застрахован от подобно стечение на обстоятелствата, независимо дали е певец, актьор или известна личност.