Калина Паскалева направи неочаквани разкрития!

Журналистката и писателка Калина Паскалева разкри истината за родния ъндърграунд. Ето какво точно описа тя преди броени дни в профила си в мрежата: [caption id="attachment_588676" align="aligncenter" width="220"]Калина Паскалева Калина Паскалева с неочаквани разкрития[/caption]

"Не е тайна, че първият ми сблъсък с ъндърграунда беше преди 15 години. Дали това е за хвалба или не, не е от значение сега. И до днес като напишеш “Домби бар” в Гугъл, се появява само моята статия.

Заради нея срещу мен се заведе дело от криминално проявен през 2012, тогава той вече беше в затвора. В редакцията на вестника, имаше и обаждане от ръководството на зандана по никакъв начин да не се издава името ми ( бях се подписала с псевдоним ), от мерки за сигурност. Бях описала бруталните сцени, които се случваха на “Графа” в период 2004-2007 година... Днес се качват снимки на плочки, перки и ремонтни дейности от същата тази улица, но не и на култовата дупка, известна като страшното свърталище на наркотрафиканти, картаджии, сводници, крадци на коли и всякакъв тип нощни утайки. “Домби бар” вече няма такива посетители, те отдавна са заключени в затвора или убити. Спомням си за един от клиентите му, който гледах мъртъв по новините. Бяха изровили трупа му - по делото на “Наглите”. Аз лично се занимавах с делото на “Килърите”, правих интервю с Вальо Бореца във Врачанския затвор преди две години. Около два часа си говорих с него. Ако не се лъжа, той получи присъда от 17 години. Като говорим за центъра на София, някога там се намираше и офиса на Чолов - Чолата, скоро получи присъда за сводничество/трафик на хора и отнемане на имущество за около 500 хил. лв. Години наред работещите из Слънчев Бряг трепереха от Митьо Очите, за който се говори, че се е занимавал с трафик на дрога и рекет. Имам позната, която преди три години ми се обади да ме пита - дали имам някакви позиции на морето, защото за да продава обувки в магазин, трябвало да плаща 3 хил.лв. такса спокойствие на едни хора, няма да им споменавам името тъй като е възможно пак да ми се обадят и да ме заплашват. Отговорих й, че нямам никакви позиции, а година по-късно самата аз започнах да ровя из порочните схеми на комплекса. Разбира се, след разследването ми, давах показания в полицията.

Но друго исках да кажа, днес Митьо Очите е в ареста, има и различни версии кой му е помагал да върши това, за което е обвинен. Грамотни сте, може да поровите и сами да разберете кой.

През 2007 година съм присъствала на разговори, в които ясно разпределят райони за продажба на дрога из България, както и коментари за чадъри от определени фигури. Ще вметна, че и тези хора с днешна дата са по арестите, заловени преди около две/три години. Може би се чудите защо още преди време не съм подавала сигнали за информацията, която знам. Преди десет години службите не работеха по начин, по който работят сега. Такива наказателни присъди в ъндърграунда бяха мираж.

И как тогава да съм имала вяра в полицията като срещу 50 лв. съм виждала как патрулка ескортира пиян шеф на дилъри на кокаин до дома му след дискотека в центъра? Пиша своите книги от пет години и вътре са описани много криминални престъпления.

Поровете малко в Гугъл и ако намерите някое журналистическо разследване по някоя от темите, които ви споделих, моля да ми го покажете. От 2005 до 2007 година знаеше ли политическият елит какво се случва на улицата заради смяната на ръководството на наркопазара, проституцията и рекета? Според мен - да. Едва ли съм единствената, която съм виждала ужасяващи неща. Нито един от истинските поръчителите на рязане на уши, ръце, крака, палежи, грабежи и всякакви наказателни акции, не беше подведен под наказателна отговорност. Знам го, тъй като ги виждах и знам колко горди бяха, че върху тях не валеше дъждът на правосъдието.... Е, един ден заваля. Преди 6/7 години. И последното, което ще кажа е, не че няма свобода на словото в България, а по-скоро ви е страх да питате. По-лесно е да си затворите очите за важните неща... Днес събота вечер на улицата е спокойна. Наслаждавайте й се!

П.С: Скоро ще излезе четвъртата ми книга, в която също пише неща, за които никак не ви се е говорило преди години", написа Калина Паскалева.