Людмила Филипова влезе в учебниците по литература! (още подробности)

Людмила Филипова влезе в учебниците по литература! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Людмила Филипова горда, че ще бъде изучавана от ученици в 10 клас!

Писателката Людмила Филипова влезе в учебниците по литуратура. Ученици от 10 клас ще изучават романа й „Печатна грешка“, което е повод за огромна гордост за талантливата внучка на Гриша Филипов. Ето какво сподели Людмила преди минути:

Людмила Филипова

Роман на Людмила Филипова влиза в учебната програма за 10 клас

„Не вярвах, че ще ми се случи приживе мои текстове да влязат в учебната програма на Министерство на образованието, но съм грешала.

Преди 2 месеца бях поканена да подпиша (вече подписан) договор за правата над текст от мой роман. Който да се изучава в учебник по български език за 10 клас.

Изненада ме изборът – сатиричният ми роман „Печатна грешка“ – очаквах по-скоро „Войната на буквите“. От друга страна, е направо похвално, че са избрали съвременен и забавен текст.

Доколкото разбрах от разговори с учители из страната, изборът на МО се прави след препоръки на преподаватели. Вероятно са поканили и мои колеги, надявам се, но нямам информация.

Похвално е, че текстовете за изучаване се обновяват със съвременни и „по-близки“ до младежите.

Зарадвах се, че системата явно работи – учители забелязват, че децата имат нужда и от съвременни текстове и предлагат такива, а МО приема, купува правата и ги включва в програмата“, похвали се Людмила Филипова.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар