Разкриха наследницата на Карл Лагерфелд (Ето кой поема модната империя след него)

Гласувайте за статията

Вирджиния Виард оглавява творческия отдел на Шанел след Карл Лагерфелд

Наследницата на Карл Лагерфелд вече е известна. „Кралят е мъртъв, да живее кралицата“, коментират в модните среди. Мнозина се чудеха кой ще заеме поста на модния диктатор, но вече стана ясно, че това ще е не друг, а най-близката му сътрудничка Вирджиния Виард.

Тя е шеф на творческото студио на „Шанел“ и ще заеме неговата позиция. Дълги години Виард работи с Лагерфелд и познава най-добре стила му на работа. Очаква се именно тя да заеме поста творчески директор на компанията.

Лагерфелд нарича неслучайно Виард „дясната и лявата си ръка“.“Ако я загубя, ще бъда парализиран“, каза той в свое интервю.

През януари, в края на модното шоу в Грант Палас, Виард се поклони на публиката и излезе на модния подиум вместо Лагерфелд. Официалното изявление на собствениците на модната къща бе, че той е уморен, затова не присъства на церемонията.

Виард е новатор, но избягва да дава интервюта. Никой не знае какъв е стилът й на работа или как твори. Все пак, в едно от малкото интервюта, които дава, споделя, че използва 3D технология, за да реализира идеите си пред своя ментор.

„Ние се познаваме отдавна и много е лесно да превърнем идеите му в скици. Имаме седем работни срещи, но правим годишно осем колекции. И Карл води всичките“, казва Виард с усмивка. И признава, че с Лагерфелд си общуват на „Ти“.

„Той е единственият човек, когото познавам толкова добре и към когото мога да се обърна на „Ти“. А това много ми харесва“, споделя новият творчески директор на „Шанел“.

Карл Лагерфелд  още приживе обяви наследницата си сн. Интернет

Карл Лагерфелд още приживе обяви наследницата си сн. Интернет

Карл Лагерфелд беше истинска рокзвезда в света на модата и остави ярка следа. Модният му гений беше всеобхватен, а той твореше не само за любимата си модна къща, а за няколко марки едновременно. Животът му е низ от възходи и загадки, а най-голямата сред тях е самият той.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар