Журналист притиска бизнесмени с компромати

Журналист притиска бизнесмени с компромати
5 (100%) 1 vote

Изгонили го от немски вестници заради фалшив кетап

Представящ се за корифей в сферата на икономиката и финансите журналист действа с бизнесмени и потенциални рекламодатели.

Редица предприемачи са пропищели от Георги Минев – представящ се за бизнес журналист с над 10-годишен опит в ресора и главен редактор на сайта Money.bg.

Според запознати с действията на въпросното лице, благодарение на влиянието си в медийните среди и разработена мрежа от източници на информация, той се докопва до малко известни факти за заможни бизнесмени у нас и започва да използва информацията, заплашвайки, че ще я публикува на сайта, за да срине публичния им имидж.

Действията му са систематични и упорити, без никакъв срам или чувство за неудобство. Приближени до Минев обаче издават, че това поведение не е изненадващо за него.

Още от първите си години като журналист, си позволил да спекулира с образованието си, изпращайки заблуждаваща професионална биография до няколко престижни немски издания, които се хванали на въдицата и го поканили на стаж.

Не след дълго обаче, измамата лъснала и опитните журналисти в редакциите зад граница разбрали, че Минев никак не е запознат с тънкостите на тежък ресор като икономика и финанси.

След като бил позорно изгонен, младежът се завърнал на родна земя, където съчинил историята, че е специализирал в германски медии. Тукашните издатели наивно му повярвали, а благодарение на машинациите си, успял да се докопа до поста главен редактор.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар